Egyptische kunst taxeren

Egyptische kunst

EGYPTISCHE KUNST TAXEREN / WAARDEREN

Vraag een professionele taxatie aan van uw Egyptische kunst en weet binnen 2 - 3 werkdagen de waarde.

Wilt u weten wat uw Egyptsiche kunst waard is? Vraag dan nu eenvoudig online een taxatie aan en ontvang binnen 2 á 3 werkdagen een taxatierapport.

Veel topstukken zijn te danken aan de Egyptomanie

Veel Egyptische topstukken in musea zijn te danken aan de Egyptomanie die op gang kwam na de verovering van Egypte door Napoleon in 1798. Ondanks plunderingen in de oudheid bleek in vele graftomben nog kostbare voorwerpen te zitten. Deze kunstschatten vertelden veel over een beschaving die duizenden jaren geleden heeft bestaan. De vondsten liepen uiteen van amuletten tot het geglazuurd aardewerk, albasten vazen en beelden uit brons, kalksteen of graniet. 

Schatgravers uit de 19e eeuw richtten in hun haast een graf leeg te halen veel schade aan. Helaas zijn hierdoor belangrijke gegevens voor de egyptologie verloren gegaan. In deze tijd zijn Egyptologen daarom niet alleen bezig objecten te restaureren en ze te beschermen. Zij gaan ook op onderzoek. Door voorwerpen uit musea en privécollecties met elkaar te vergelijken.

Taxatie door specialist op het gebied van Egyptische kunst

Uw Egyptische kunst wordt getaxeerd door Egyptoloog Huub Pragt. Hij zet zijn expertise graag in om de herkomst, datering en de actuele waarde voor u te bepalen. Heeft u zelf informatie over de herkomst van uw voorwerp of andere nuttige informatie? Vermeld deze informatie bij uw taxatieaanvraag. 
Bij taxatie van uw Egyptische voorwerp bestaat de kans dat een verrassend historisch verhaal naar voren komt.  

Bent u in het bezit van een Egyptisch voorwerp waar een hiërogliefentekst op staat? Onze Egyptoloog kan de tekst voor u vertalen. De vertaling van de Egyptische tekst gaat niet via Antiekcheck. U kunt daarvoor contact opnemen met Huub Pragt. De prijs wordt bepaald door de lengte van de tekst.

Uw Egyptische kunst insturen voor taxatie

Het aanvragen van een taxatie is eenvoudig. Wij vragen u duidelijke / scherpe foto's te uploaden van voorkant, achterkant, onderkant en de afmetingen aan ons door te geven. Hoe beter de foto’s zijn die u ons stuurt, hoe beter onze taxateur kan inzoomen om alle details te bekijken.

Laat uw Egyptsiche kunst taxeren

 • Binnen 2-3 werkdagen een professionele taxatie
 • Deskundige en gecertificeerde taxateurs, per rubriek de juiste specialist
 • Meer dan 40.000 klanten gingen u voor!
 • Al vanaf 13,95 per taxatie

Start nu een online taxatie

Naast het taxeren van Egyptische kunst kunt u ook bij ons terecht voor:

  Terug naar het overzicht

  Onze taxateurs

  Start nu een online taxatie
  of bekijk onze prijzen