Egyptische kunst

Egyptische kunst

Egyptische kunst online taxeren / waarderen

Bent u in het bezit van een bijzonder voorwerp uit het oude Egypte? Vraag dan een professionele taxatie aan bij onze Egyptoloog. U weet binnen 2 - 3 werkdagen de waarde en de historische achtergrond.

Veel Egyptische topstukken in musea zijn te danken aan de Egyptomanie die op gang na de verovering van Egypte door Napoleon in 1798. Ondanks plunderingen in de oudheid bleek in vele graftomben nog kostbare voorwerpen te zitten. Deze kunstschatten vertelden veel over een beschaving die duizenden jaren geleden heeft bestaan. De vondsten liepen uiteen van amuletten tot het geglazuurd aardewerk, albasten vazen en beelden uit brons, kalksteen of graniet.

Schatgravers uit de 19e eeuw richtten in hun haast een graf leeg te halen veel schade aan. Helaas zijn hierdoor belangrijke gegevens voor de egyptologie verloren gegaan. In deze tijd zijn Egyptologen daarom niet alleen bezig objecten te restaureren en ze te beschermen. Zij gaan ook op onderzoek. Door voorwerpen uit musea en privécollecties met elkaar te vergelijken.

Bij taxatie van uw Egyptische voorwerp bestaat de kans dat een verrassend historisch verhaal naar voren komt.
Uw voorwerpen worden getaxeerd door onze deskundige taxateur Egyptoloog Huub Pragt. Expert en liefhebber van de kunst van het oude Egypte. 

Een taxatie aanvragen is heel makkelijk. Probeer duidelijke scherpe foto’s te maken  van de voor-, achter- en onderkant. Upload de foto’s en vermeld de afmetingen. Heeft u zelf informatie over de herkomst van uw voorwerp of andere nuttige informatie? Vermeld deze informatie bij uw taxatieaanvraag. Dat wordt door onze taxateur gewaardeerd.

Bent u in het bezit van een Egyptisch voorwerp waar een hiërogliefentekst op staat? Onze Egyptoloog kan de tekst voor u vertalen. De vertaling van de Egyptische tekst gaat niet via Antiekcheck. U kunt daarvoor contact opnemen met Huub Pragt. De prijs wordt bepaald door de lengte van de tekst.

Terug naar het overzicht

Onze taxateurs

  • Professionele taxatie binnen 2 - 3 werkdagen
  • Altijd een volledig taxatierapport
  • Deskundig advies
Start nu een online taxatie vanaf €11,95
of bekijk onze prijzen