Hero - Wie zijn wij

Pronkstilleven, Adriaen van Utrecht, 1644

Joost Coers

Joost Coers 

Al meer dan 20 jaar verdiep ik mij in de kunst, eerst tijdens mijn studie kunstgeschiedenis, daarna door mijn werk voor verschillende veilinghuizen in Amsterdam, waaronder Sotheby’s. Ik ben op verscheidene afdelingen werkzaam geweest, waar ik van vele experts, handelaren en verzamelaars heel goed heb leren kijken naar kunst. Ik heb goede, maar ook valse werken gezien én in mijn handen gehad. Na een aantal jaren algemene kennis te hebben opgebouwd ben ik me gaan specialiseren in Moderne en Hedendaagse kunst.

Om mijn kennis van de hedendaagse kunst en de verschillende aspecten van de kunstmarkt verder te vergroten heb ik voor verschillende galeries gewerkt en een trainee-ship gevolgd bij kunstadviseur Paul van Esch. Van 2013 tot 2016 was ik betrokken bij de organisatie van de internationale hedendaagse kunstbeurs ‘Amsterdam Drawing’, heb ik een tentoonstelling samengesteld en zat ik in de selectiecommissie voor de kunstbeurs ‘Art on Paper Amsterdam’.

De afgelopen jaren was ik werkzaam bij BVA Auctions waar ik de afdeling Art & Antiques heb helpen opzetten. Hier heb ik mijn expertise in de Moderne en Hedendaagse kunst verder uitgebreid en ondertussen een gedegen kennis opgebouwd van oude meesters en 19e eeuwse schilderkunst, meubelen en antiek, toegepaste kunst en design, prenten, tekeningen, litho, etsen en gravures en niet-westerse kunst.

In april 2023 ben ik als zelfstandig taxateur Moderne & Hedendaagse Kunst gestart. Ik doe taxaties van schilderijen, meubelen en kunstvoorwerpen, geef advies en bemiddel bij aankoop en verkoop van kunst en adviseer bij collectiemanagement.

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de kunstmarkt volg ik alle relevante veilingen in binnen- en buitenland en bezoek ik jaarlijks de belangrijkste kunstbeurzen, PAN, TEFAF, Art Basel en Art Rotterdam.

Ik heb een goed beeld van de Moderne & Hedendaagse Kunstmarkt en kan ik uw kunstwerkprent, tekening, litho, ets en gravure met een gedegen onderbouwing voorzien van een accurate taxatie in de huidige markt.