Hero afbeelding

Laat je kunst en antiek online taxeren

Professionele taxateurs met jaren ervaring

Start nu een online taxatieTaxatierapport per e-mail binnen 2 – 3 werkdagen
Pronkstilleven, Adriaen van Utrecht, 1644
  • Onafhankelijk
  • Betrouwbaar
  • Veilig
  • Geen verplichtingen

Hoe werkt het

Upload foto's

Upload een aantal scherpe en duidelijke foto’s van uw taxatieobject. Fotografeer ook merken, signaturen of bijzondere details. Vermeld de afmetingen en andere nuttige informatie.

Laat uw gegevens achter

Maak een persoonlijk account aan of laat alleen uw e-mail adres achter zodat wij het taxatierapport aan u kunnen mailen.

Betaal uw taxatie

Onze taxateur gaat voor u aan het werk. Binnen 2 tot 3 werkdagen ontvangt u het taxatierapport via e-mail.

Onze 16 vakkundige experts staan altijd voor u klaar

Chris Vellinga

Chris Vellinga

Ik ben gecertificeerd register taxateur TMV. Alweer meer dan 30 jaar taxeer ik vrijwel dagelijks kunst en antiek. Nog steeds kan ik niet genoeg krijgen van het bekijken van schilderijen. Wat is de kwaliteit van een werk, wat is de waarde?

Expertises

Schilderijen, Schilderijen uit Indonesië

Lees meer
Charles Bastings

Charles Bastings

Ik ben ruim 28 jaar actief als gecertificeerd makelaar & taxateur van kunstvoorwerpen. Door mijn specialisatie op het gebied van porselein, kan ik u van dienst zijn uw antieke porseleinen kunstvoorwerpen te beschrijven en van de actuele dagwaarde/handelswaarde te voorzien. 

Expertises

Porselein

Lees meer
Emiel Geurts

Emiel Geurts

Ik ben meer dan 25 jaar werkzaam geweest in de antiekbranche en kom vanuit mijn vakgebied al jaren in de Nederlandse Kunst & Antiek veilinghuizen. Ik informeer u graag over de waarde, herkomst, datering en andere bijzonderheden van uw object.

Expertises

Meubelen, Klokken, Kroonluchters en Lampen, Beelden en Sculpturen, Spiegels, Barometers

Lees meer
Roland van Groeningen

Roland van Groeningen

Ik ben beëdigd en gecertificeerd taxateur. Ik ben gespecialiseerd in zilver. Zowel modern als antiek. Ik heb jarenlange ervaring en duizenden voorwerpen in mijn hand gehad. Door deze expertise kan ik heel scherp de juiste herkomst, datering en waarde aangeven.

Expertises

Zilveren gebruiksvoorwerpen

Lees meer
Caroline Koopman

Caroline Koopman

Als gecertificeerd Register Taxateur en Makelaar van kunst, antiek en inboedelgoederen taxeer ik al sinds 1994 voor musea, gemeenten, particulieren, bedrijven en diverse expertisebureau’s.

Expertises

Kunstnijverheid, Curiosa

Lees meer
Reza Memarian

Reza Memarian

Het vakmanschap is van generatie op generatie overgedragen. Zowel mijn vader als mijn grootvader hebben beide gedurende hun leven gewerkt in de vervaardiging, restauratie en de in- en verkoop van Antieke Perzische tapijten en Textielen. 

Expertises

Tapijt, Hang- of Vloerkleed

Lees meer
Els de Baan

Els de Baan

Textiele objecten worden vaak afgedaan als alledaagse en dus waardeloze gebruiksvoorwerpen. Maar juist antieke kleren, handwerklappen en kanten zakdoekjes geven een bijzondere inkijk in de wereld van toen. Naast de emotionele waarde blijken dergelijke items soms plots waardevolle juweeltjes te zijn.

Expertises

Textiel, Mode, Kostuum

Lees meer
Marjolein Regout

Marjolein Regout

Ik ben gecertificeerd register taxateur TMV. Véle schilderijen gaan er per jaar door mijn handen. Ik zie grote en kleine meesters voorbijkomen. Door veel te zien blijf ik op de hoogte van de actuele veilingwaardes.

Expertises

Schilderijen

Lees meer
Arnold Wentholt

Arnold Wentholt

Al weer 25 jaar ben ik actief in de wereld van niet-westerse kunst en kunstnijverheid met als specialisatie Indonesië, Afrika en Melanesië. De expertise die ik in de loop van de tijd heb opgebouwd heeft o.a. geresulteerd in onderzoek en verscheidene publicaties. 

Expertises

Tribale Kunst, Indonesië en Melanesië

Lees meer
Jan Pieter Six

Jan Pieter Six

Als gecertificeerd register taxateur ben ik lid van de Federatie TMV. Mijn loopbaan als taxateur begon dertig jaar geleden bij Sotheby’s. Eind jaren 80 startte ik met zeven collega's het veilinghuis Glerum en werkte vervolgens tien jaar voor Christies Amsterdam.

Expertises

Schilderijen en Inboedel

Lees meer
Jaap van Eesteren

Jaap van Eesteren

Ik ben al 25 jaar beroepshalve werkzaam in het antiquarische boekenvak. Doordat ik al vele jaren werkzaam ben in het veilingwezen ben ik goed op de hoogte van de actuele dagwaarde. Sinds 2011 ben ik gecertificeerd taxateur op het gebied van Boeken & Prenten (Grafisch werk). 

Expertises

Litho, Ets, Gravure en andere Grafische Kunst, Tekeningen en (oude) Boeken

Lees meer
Jean-Marie van Isacker

Jean-Marie van Isacker

Als 21-jarige jarige kwam ik terecht bij Sotheby’s in New Bond Street. Na Londen kon ik bij Christie’s in New York de opgebouwde expertise een decennium lang verder uitbouwen. De duizenden meubels die ik heb bekeken en de honderden veilingen die ik heb meegemaakt vormen een rijk visueel geheugen.

Expertises

Meubelen

Lees meer
Dolf Heyselbergs

Dolf Heyselbergs

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door de beeldende kunsten. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis in Leuven werd ik eveneens geïntrigeerd door de economische waarde van een kunstwerk en de ontwikkelingen op de huidige kunstmarkt.

Expertise

Schilderijen

Lees meer

Huub Pragt

Ik kom als zelfstandig egyptoloog dagelijks in aanraking met authentieke Egyptische voorwerpen. Door mijn jarenlange ervaring als medewerker van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en de vele bezoeken aan internationale musea met een Egyptische collectie, beschouw ik mezelf als een connaisseur op het vlak van het oude Egypte.

Expertise

Egyptische kunst

Lees meer
Taxateur schilderijen Antiekcheck: Geert Kocken

Geert Kocken

Al meer dan dertig jaar ben ik actief in de wereld van de beeldende kunsten en fine arts. Ik schrijf over kunst, heb documentaires over kunstenaars geproduceerd en bemiddel in kunstzaken.

Expertise

Schilderijen

Lees meer

Peter de Bruijn

De laatste 20 jaar ben ik werkzaam als verzamelaar, taxateur, onderzoeker en publicist van Aziatische kunst.

Expertises

Aziatische, Boeddhistische en Islamitische kunst

Lees meer
  • Professionele taxatie binnen 2 - 3 werkdagen
  • Altijd een volledig taxatierapport
  • Deskundig advies
Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen

Vanaf 23 oktober 2019 is Antiekcheck taxateur Emiel Geurts te zien in Cash or Trash

Het laatste nieuws

Nieuws

3 september 2020 | Herman en De witte pauw van Marius Bauer

Het schilderij De witte pauw lijkt een verhaal apart te zijn. Voor zover bekend komt dit motief nergens elders naar voren in het oeuvre van Marius Bauer. De poëtische pastelkleuren en de monumentale afmetingen van het werk uit 1919 zijn ook ongebruikelijk. We kunnen ernaar gissen wat de reden kan zijn om dit 116 x 176 cm grote doek op te zetten. Is deze witte pauw wellicht in opdracht geschilderd? In de uitgebreide correspondentie van Marius Bauer wordt daar nergens naar gehint.

Lees het volledige bericht

17 juli 2020 | “Die tinteling van licht (…) weer te geven”

Het schilderij ‘Landschap nabij Monschau’ bestaat van dichtbij gezien uit een explosie van heldere, soms felgekleurde, hoekige streepjes, de pointillé-techniek. Neem je wat afstand en knijp je je ogen een beetje dicht, dan vermengen de streepjes zich optisch en blijken ze vormen in zich te herbergen.

Lees het volledige bericht
Meer nieuwsberichtenBlijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waarom Antiekcheck?

Duidelijkheid over de waarde helpt u bij het nemen van beslissingen over het aankopen, behouden of verkopen van een antiek object. Ook een restauratie-kwestie of het verdelen van een erfenis is eenvoudiger nadat een juiste waarde is bepaald. U hoeft niet langer op pad om uw antiek te laten taxeren. Het team van AntiekCheck bestaat uit deskundige en gecertificeerde taxateurs met jarenlange ervaring. De waarde wordt bepaald met kennis van de huidige markt.

Wij taxeren uw objecten online aan de hand van de foto’s en de informatie die u ons geeft. Een moderne manier van taxeren, met de kwaliteit van een 'ouderwetse' taxatie.

Meer informatie

Onze klanten aan het woord ...

Inmiddels hebben we meer dan 25.000 online taxaties mogen uitvoeren. We vinden het belangrijk hoe klanten over ons denken.

Voor het eerst kennis gemaakt en zeer tevreden , binnen de afgesproken tijd en een mooi rapport wat mij in ziens de juiste beschrijving geeft. Ik weet nu wat ik in huis heb en de geschiedenis van mijn twee vazen . En ja de waarde ......voor mij emotioneel gezien heel hoog. Dank je wel Charles je bent een topper.

Anoniem

Wij zijn zeer tevreden met de taxatie van een aantal schilderijen en antieke meubelen. Inderdaad binnen 48 uur en goed gedocumenteerd . Aanrader

Anoniem

Ik wil u namens de familie en mijzelf hartelijk danken voor uw advies.  

Ik heb uw e-mail voorgelezen aan de familie en zij waren blij met de gekozen woorden van liefde en toewijding want dat is zeker het geval. Inmiddels hebben de schilderijen een plekje gekregen bij de kinderen en kleinkinderen en heeft u ons enorm geholpen met het geven van advies. 

Nogmaals hartelijk dank namens mij en de familie.

 

Rhodé Blok-Steenhuis

Tot op heden ben ik zeer tevreden over het deskundige team van Antiek Check online.

Zij hebben veel expertise in huis om de ouderdom en herkomst van antiek te bepalen, ook als het voor mijzelf een onbekend voorwerp betreft krijg ik een goed antwoord.

Het taxatie rapport, waar overigens veel aandacht aan besteedt wordt krijg ik altijd keurig op tijd ,,online” opgestuurd.

Zou het iedereen aanbevelen!

A.Brandligt