Wie zijn wij

De Staalmeesters, 1662 - Rembrandt van Rijn

Chris Vellinga

Chris Vellinga

Alweer meer dan 30 jaar taxeer ik vrijwel dagelijks kunst en antiek. Nog steeds kan ik niet genoeg krijgen van het bekijken van schilderijen. Wat is de kwaliteit van een werk, wat is de waarde? Dit doe ik door uw kunstwerk bewust en onbewust te vergelijken met de duizenden, tienduizenden werken die ik de afgelopen jaren gezien heb. Vaak in een oogopslag is te zien of een kunstwerk goed is of niet; dan beredeneer ik dat en daaruit volgt een waardebepaling. Soms tref ik werkelijk juwelen van schilderijen aan, vaker aardige werken die een bescheiden waarde hebben. Soms zijn er complexere vragen: er zijn af en toe werken die ik langer moet bekijken en onderzoeken om te bepalen of het kunstwerk nu wel of niet van de meester is wiens naam op het doek staat. Zoals u weet kan dat soms moeilijk zijn om uit te maken. Denk aan de problemen die de grote experts rond 1940/1950 hadden met de werken van Han van Meegeren. Nu niet meer voor te stellen dat dat moeite kostte te herkennen. Denk aan de onderzoekingen naar Rembrandt en van Gogh die tot de dag van vandaag doorgaan. Vaak is vaststelling van authenticiteit makkelijk, heel soms kom je er niet uit. Die spanning houdt het vak voor mij boeiend.

Als taxateur en adjunct-directeur van het Haagse veilinghuis Venduehuis geef ik u graag duidelijkheid over de echtheid, kwaliteit en waarde zodat u weet waar u aan toe bent.

Daarnaast ben ik gecertificeerd register taxateur TMV, d.w.z. dat mijn taxaties voldoen aan de eisen die de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in roerende zaken stelt.

Graag help ik u met de andere taxateurs van AntiekCheck de waarde van uw voorwerpen te bepalen!

  • Professionele taxatie binnen 2 - 3 werkdagen
  • Altijd een volledig taxatierapport
  • Deskundig advies
Start nu een online taxatie vanaf €11,95
of bekijk onze prijzen