Indonesische kunst taxeren

Eland, Indië

SCHILDERIJEN UIT INDONESIË TAXEREN / WAARDEREN 

Vraag een professionele taxatie aan van uw schilderij uit Indonesië en weet binnen 2 - 3 werkdagen de waarde.

Wilt u weten wat uw schilderij van een Indonesische schilder waard is? Vraag dan nu eenvoudig online een taxatie aan en ontvang binnen 2 á 3 werkdagen een taxatierapport.

Indonesische schilderkunst nationaal en internationaal zeer gewild

Schilders van Bali, ook die op Java en soms andere eilanden uit de archipel zijn vandaag de dag zowel nationaal als internationaal zeer gewild.

De schilderkunst op Bali kent een eeuwenlange traditie. De oudste Balinese schilderijen dateren uit 1444 en 1458. Traditioneel werd de schilderkunst gebruikt om religieuze en mythologische voorstellingen uit te beelden.

Van de schilders uit de eerste helft van de 20e eeuw die in Indonesië actief waren zijn vooral van Adolfs, Bonnet, Dezentje, D ooyewaard, Eland, Hofker, Meier, Ohl, Sonnega, Spies, Strasser werken aanwezig. Maar ook uit de periode van de republiek Indonesië zien we geregeld werken van schilders als Affandi, Lee Man Fong, Basoeki Abdullah, Sudjojono, Gunawan en niet in de laatste plaats Arie Smit en Han Snel, Indonesiërs van Nederlandse komaf.

Taxatie door specialist op het gebied van Indonesische schilderkunst

Uw Indische en Indonesische schilderkunst wordt getaxeerd door gecertificeerd register taxateur Chris Vellinga. Hij zet zijn expertise graag in om de herkomst, datering en de actuele waarde voor u te bepalen.

Indische en Indonesische schilderkunst heeft sinds jaar en dag mijn belangstelling. Werken van diverse Indonesische schilders is nu zo kostbaar dat er meer vervalsingen dan authentieke stukken zijn. Vaak is vaststelling van authenticiteit makkelijk, heel soms kom je er niet uit. Die spanning houdt het vak als taxateur boeiend”.

Uw Indonesische schilderij insturen voor taxatie

Het aanvragen van een taxatie is eenvoudig. Wij vragen u duidelijke / scherpe foto's te uploaden van de voorkant, achterkant en een close up van de eventuele signatuur. Daarnaast zijn de afmetingen van het werk van belang. Hoe beter de foto’s zijn die u ons stuurt, hoe beter onze taxateur kan inzoomen om alle details te bekijken.

Laat uw Indonesische schilderij taxeren

  • Binnen 2-3 werkdagen een professionele taxatie
  • Deskundige en gecertificeerde taxateurs, per rubriek de juiste specialist
  • Meer dan 40.000 klanten gingen u voor!
  • Al vanaf 13,95 per taxatie

Start nu een online taxatie

Naast het taxeren van Indonesische schilderijen kunt u ook bij ons terecht voor:

Terug naar het overzicht

Onze taxateur

Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen