Eland, Indië

Eland, Indië

Taxatie Indonesische schilderijen | Antiekcheck

Bent u in het bezit van een schilderij van een Indonesische schilder? En bent u benieuwd naar de waarde? Wij weten het. ✓ Taxatie door gecertificeerd register taxateur. ✓ Vanaf €11,95. ✓ Binnen 2 tot 3 werkdagen een taxatierapport .

Schilders van Bali, ook die op Java en soms andere eilanden uit de archipel zijn vandaag de dag zowel nationaal als internationaal zeer gewild.

De schilderkunst op Bali kent een eeuwenlange traditie. De oudste Balinese schilderijen dateren uit 1444 en 1458. Traditioneel werd de schilderkunst gebruikt om religieuze en mythologische voorstellingen uit te beelden.

Van de schilders uit de eerste helft van de 20e eeuw die in Indonesië actief waren zijn vooral van Adolfs, Bonnet, Dezentje, D ooyewaard, Eland, Hofker, Meier, Ohl, Sonnega, Spies, Strasser werken aanwezig. Maar ook uit de periode van de republiek Indonesië zien we geregeld werken van schilders als Affandi, Lee Man Fong, Basoeki Abdullah, Sudjojono, Gunawan en niet in de laatste plaats Arie Smit en Han Snel, Indonesiërs van Nederlandse komaf.

Uw Indische en Indonesische schilderkunst wordt getaxeerd door gecertificeerd register taxateur Chris Vellinga.

Indische en Indonesische schilderkunst heeft sinds jaar en dag mijn belangstelling. Werken van diverse Indonesische schilders is nu zo kostbaar dat er meer vervalsingen dan authentieke stukken zijn. Vaak is vaststelling van authenticiteit makkelijk, heel soms kom je er niet uit. Die spanning houdt het vak als taxateur boeiend”.

Voor een juiste beoordeling ontvangt onze taxateur graag duidelijke/scherpe foto’s van de voor- en achterkant van het schilderij. En een close up van de eventuele signatuur. 

Terug naar het overzicht

Onze taxateur

  • Professionele taxatie binnen 2 - 3 werkdagen
  • Altijd een volledig taxatierapport
  • Deskundig advies
Start nu een online taxatie vanaf €11,95
of bekijk onze prijzen