Objecten uit Indonesie / Melanesie taxeren

Aceh ceremoniële dolk, sewar

OBJECTEN UIT INDONESIË, MALENESIË EN AFRIKA TAXEREN / WAARDEREN

Vraag een professionele taxatie aan van uw kunstschatten uit Indonesië, Melanesië en Afrika en weet binnen 2 - 3 werkdagen de waarde.

Wilt u weten wat uw kunstschatten uit Indonesië, Melanesië en Afrika waard zijn? Vraag dan nu eenvoudig online een taxatie aan en ontvang binnen 2 á 3 werkdagen een taxatierapport.

Ontdek de waarde van uw kunstschatten

Nederland heeft door het koloniale verleden een bijzondere band met het uitgestrekte eilandenrijk van de Indonesische Archipel. Op die verschillende eilanden zijn culturen tot ontwikkeling gekomen met een eigen materiële erfenis. U kunt denken aan grote monumentale beelden en ook kleine figuren die het persoonlijk heil dienden. Meest bekend zijn de beelden van de Batak op Sumatra, de Dayak op Borneo, de bewoners van Nias en de zuidelijke Molukken. Daarnaast zijn er allerlei maskers, koperwerk en poppen voor de wayangspelen op Java en Bali die vaak als souvenirs zijn meegenomen.

In Nederland wordt Indonesië vaak geassocieerd met wayang, krissen en batikdoeken uit Java en Sumatra. Dit alleen zou de cultuur van Indonesië te kort doen want Indonesië behoort tot die landen waar de textielkunst tot grote hoogte is gebracht. Zo goed als alle technieken zijn hier toegepast en motieven uit India, de Arabische wereld, Europa en China vinden we terug op weefsels van zijde en katoen. De fraai geweven ikats uit Sumba met hun bonte voorstellingen zijn niet voor niets wereldberoemd. En dan hebben we nog de zijden doeken met goud en zilverdraad uit Sumatra die tot de hoogtepunten van de textielkunst worden gerekend.

Taxatie door specialist

Uw kunst uit Indonesië, Melanesië en Afrika wordt getaxeerd door onze expert Arnold WentholtHij zet zijn expertise graag in om de herkomst, datering en de actuele waarde voor u te bepalen.

Uw kunst uit Indonesië, Melanesië en Afrika insturen voor taxatie

Het aanvragen van een taxatie is eenvoudig. Wij vragen u duidelijke / scherpe foto's te uploaden en de afmetingen aan ons door te geven. Hoe beter de foto’s zijn die u ons stuurt, hoe beter onze taxateur kan inzoomen om alle details te bekijken.

Laat uw kunst uit Indonesië, Melanesië, Afrika taxeren

  • Binnen 2-3 werkdagen een professionele taxatie
  • Deskundige en gecertificeerde taxateurs, per rubriek de juiste specialist
  • Meer dan 40.000 klanten gingen u voor!
  • Al vanaf 13,95 per taxatie

Start nu een online taxatie

Naast het taxeren van kunst uit Indonesië, Melanesië en Afrika kunt u ook bij ons terecht voor:

Terug naar het overzicht

Onze taxateur

Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen