Hero - Rubriek Indonesie Melanesie

Aceh ceremoniële dolk, sewar

OBJECTEN UIT INDONESIË EN MELANESIË TAXEREN / WAARDEREN

Vraag een professionele taxatie aan van uw kunstschatten uit Indonesië , Afrika en Melanesië en weet binnen 2 - 3 werkdagen de waarde.

Nederland heeft vanwege het koloniale verleden een bijzondere band met het uitgestrekte eilandenrijk van de Indonesische Archipel. Op die verschillende eilanden zijn culturen tot ontwikkeling gekomen met een eigen materiële erfenis. U kunt denken aan grote monumentale beelden en ook kleine figuren die het persoonlijk heil dienden. Meest bekend zijn de beelden van de Batak op Sumatra, de Dayak op Borneo, de bewoners van Nias en de zuidelijke Molukken. Daarnaast zijn er allerlei maskers, koperwerk en poppen voor de wayangspelen op Java en Bali die vaak als souvenirs zijn meegenomen.

In Nederland wordt Indonesië vaak geassocieerd met wayang, krissen en batikdoeken uit Java en Sumatra. Dit alleen zou de cultuur van Indonesië te kort doen want Indonesië behoort tot die landen waar de textielkunst tot grote hoogte is gebracht. Vrijwel alle technieken zijn hier toegepast en motieven uit India, de Arabische wereld, Europa en China vinden we terug op weefsels van zijde en katoen. De fraai geweven ikats uit Sumba met hun bonte voorstellingen zijn niet voor niets wereldberoemd. En dan hebben we nog de zijden doeken met goud en zilverdraad uit Sumatra die tot de hoogtepunten van de textielkunst worden gerekend.

Uw kunstobjecten worden getaxeerd door Arnold Wentholt

Hoe beter de foto’s zijn die u ons stuurt, hoe beter onze taxateur kan inzoomen om alle details van uw taxatie object te bekijken. Probeer daarom scherpe en duidelijke foto’s te maken en voorkom bijvoorbeeld dat flitslicht reflecteert op uw foto.

Wilt u een taxatie aanvragen? Dan vragen wij u om foto’s te maken van de:

  • voorkant,
  • zijkant,
  • (zo mogelijk) binnenkant,
  • achterkant,
  • (zo mogelijk) onderkant.

Van 9 december 2019 tot en met 12 januari 2020 kunnen wij geen taxaties uitvoeren in deze rubriek. Ontvangen aanvragen in deze periode worden vanaf 13 januari 2020 in behandeling genomen.

Terug naar het overzicht

Onze taxateur

  • Professionele taxatie binnen 2 - 3 werkdagen
  • Altijd een volledig taxatierapport
  • Deskundig advies
Start nu een online taxatie vanaf €11,95
of bekijk onze prijzen